Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
AZURNA OBALA AZURNA OBALA
7 dana (6 noćenja) – avionom 

POLAZAK: 27. april 2023. 
POVRATAK: 3. maj 2023.

Cena putovanja Cena putovanja putovanja sa uračunatim aerodromskim aerodromskim aerodromskim taksama taksama taksama i neophodnim tro neophodnim troškovima: 699 €

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO (svi neophodni neophodni neophodni troškovi po osobi): avio i aerodromske takse u Beogradu, Nici i Minhenu (koje su podložne promenama), avionski prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Nica-Minhen-Beograd, smeštaj u hotelu kategorije dve zvezdice u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluzivanje - izbor vise jela), transferi i razgledanja prema programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno istorijske objekte, gradske boravišne takse,kao i fakultativni izleti.

FAKULTATIVNI IZLET FAKULTATIVNI IZLET
- Izlet za Antib, Gras, i Nica. Cena 65 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Antib-Gras-Nica-hotel, kao i angažovanje vodiča)
- Izlet za „Arl, Avinjon i Eks An Provans. Cena 95 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Arl-Avinjon-Eks an Provans-hotel, kao i angažovanje vodiča)
- Izlet za Menton Monako i Monte Karlo. Cena 65 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Menton-Monako-Monte Karlo-hotel, kao i angažovanje vodiča)
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

- kategorije tri zvezdice 2* poput hotela: “Ibis budget Cannes Centre Ville”
Postoji mogućnost smeštaja u hotelu sa 4* “BW Plus Cannes Riviera” uz doplatu od 180 € za sve vreme boravka.
1. dan (27.april 2023.) BEOGRAD – MINHEN - KAN.
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.00 sati. Let za Minhen (LH 1739) u 06.25 sati. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 08.00 sati. Let za Nicu (LH 2272) u 11.20 sati. Sletanje na aerodrom u Nici u 12.50 sati. Transfer do Kana. Razgledanje grada koji je vremenom postao najglamuroznije i najskuplje mesto na francuskoj obali. Međutim, Kan je mnogo više od filmskog festivala, tu su duge, raskošne, peskovite plaže, Kroazeta (La Croisette), Stara luka, veličanstveni hoteli, prodavnice poznatih brendova poređane na poznatom šetalištu i gastronomski specijaliteti Azurne obale. Stari grad je skoncentrisan oko najstarijeg kvarta Le Suquet, koji čine uske, krivudave i strme uličice, prekrivene kaldrmom. Po uličicama su razbacani lokalni restorani, a na vrhu brda je sat-kula i crkva, odakle se pruža pogled na grad i zaliv. Dole, u dnu brda, smeštena je čuvena pijaca Marché Forville. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (28.april 2023.) KAN.
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.

3. dan (29.april 2023.) KAN / ANTIB - GRAS - NICA .
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Antib, Gras i Nicu. Odlazak za Antib, jedno od najpoznatijih letovališta na Azurnoj obali grad koji je uspeo da sačuva istorijski šarm, ali i da održi dobar provod i noćni život. Dugo je Antib bio jedini veći grad između Marseja i Italije, ali i jedini zaštićen zidinama zahvaljujući kojima je uspeo da sačuva istorijske građevine iz različitih perioda. U nekadašnjoj tvrđavi danas su smešteni Muzej moderne umetnosti, Muzej istorije i arheologije, i Muzej tradicionalnih zanata i lokalne kulture.Najlepše i najstarije građevine nalaze se u istorijskom centru Antiba, koji sa svojim uskim živopisnim ulicama predstavlja turističku atrakciju grada. Pikasov muzej u Antibu ima jednu od najboljih kolekcija dela ovog slikara – oko 100 crteža, slika, litografija, i ulja na papiru, kao i predmete od keramike. Katedrala je najveća crkva u Antibu – zidana je u 11. veku, a sadašnja fasada je iz 18. veka. Enterijerom dominira barokni oltar, kao i oltar koji je 1515. oslikao Ludoviko Brea. Katedrala se nalazi južno od luke. Odlazak za Gras koji se nalazi u brdima iznad poznatijeg grada Cannesa na francuskoj rivijeri u zaleđu Sredozemnog mora. Poznat je kao svetska prestonica parfema. Ovde se proizvodi više od dve trećine francuskih prirodnih aroma (za parfeme i za arome hrane). Posebna mikroklima Grassea izuzetno je pogodna za industriju uzgoja cveća. Okružen je poljima jasmina i lavande. Jasmin, ključni sastojak mnogih parfema, su u južnu Francusku doneli Mavari u XVI. veku. Sada se u Grasseu godišnje ubere dvadeset sedam tona jasmina. Postoje brojne stare parfimerije u Grasseu, kao što su Galimard, Molinard i Fragonard, svaka ima svoj muzej otvoren za posetioce. Nastavak puta za Nicu - drugi grad po popularnosti i posećenosti u Francuskoj, posle Pariza. Takođe je drugi po veličini francuski grad na mediteranskoj obali. Njenoj popularnosti doprinosti izuzetno blagotvorna klima, duga istorija naselja koja se proteže čak do praistorije, a u moderno vreme puno gradskih atrakcija. Dobar provod i umetnički šarm koji su u Nicu doveli Šagal, Matiz i drugi poznati francuski umetnici. Ovo je centar francuske rivijere, poznat po Šetalištu Engleza, prelepoj obali i blagotvornom suncu. Panoramsko razgledanje grada. Noćenje.

4. dan (30.april 2023.) KAN / AVINJON - ARL - EKS AN PROVANS /.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Arl, Avinjon i Eks an Provans. Arl je grad koji svoju tradiciju vuče još iz rimskog perioda, kada je zauzimao dosta važno mesto u carstvu. Vrhunac je doživeo u 5. i 6. veku kada je predstavljao sedište rimskih careva u vojnim operacijama. U srednjem veku Arl je često menjao gospodare, a bio je i jako versko uporište. Posle Rima ovo je grad sa najviše rimskih spomenika od kojih je sedam UNESKO proglasio za Svetsku kulturnu baštinu, među kojima je i njegovo pozorište sa 2 500 mesta. Opasan kućama sa krovovima od crepa, ističu se najčuveniji gradski spomenici. Arena – Place Forum gde se nalazi poznati kafić sa slavne slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit“, slikara koji je proveo deo života u Arlu i u tom gradu bio najproduktivniji tokom svog života, tu je npr. naslikao i svoju poznatu sliku „Suncokreti“. Razgledanje grada. Odlazak za Avinjon, grad koji se nalazi u Provansi, na istočnoj obali reke Rone. Tokom rimske vladavine Avinjon je bio jedan od najrazvijenijih centara ove oblasti. Rimljani su grad napustili početkom petog veka i prepustili ga varvarskim invazijama koje su trajale nekoliko vekova. Nakon toga Avinjon je često menjao svoje gospodare, da bi na kraju postao središte papske vlasti. U rukama papa Avinjon je ostao sve do 1791. godine, kada je u talasu Francuske revolucije konačno vraćen matičnoj državi. Avinjon je grad sa dugom istorijom, i veoma bogatim kulturnim nasleđem. Ovo je grad spomenika, starih zdanja, i brojnih muzeja. U starom delu grada, koji je okružen gradskim zidinama, nalaze se srednjovekovne kuće. Tu se nalaze gotička Papska katedrala iz 14. veka i most Sv. Benezea, koji su pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada. Nastavak puta za Eks an Provansu – istorijsku prestonicu Provanse, grad za koji se često govori da predstavlja grad fontana. Među poznatijima su "Fontana četiri delfina", izgrađena 1667. fontana "Dobri kralj" iz 19. veka i velika fontana Rotonda izgrađena 1860. Eks an Provansu je rodno mesto slavnog slikara Pola Sezana. Povratak. Noćenje.

5. dan (1.maj 2023.) KAN / MENTON - MONAKO/MONTE KARLO /.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet za Menton- gradić koji još od 1880. godine doprinosi slavi francuske rivijere i razvoju njenog turizma zahvaljujući suptropskoj klimi, luksuznim mestima i lepim vilama. Kroz njega su prošle mnoge tadašnje slavne ličnosti, poput kraljice Eugenije, kralja Alberta I od Belgije, ruskog cara Aleksandra, britanske kraljice Viktorije i mnogih poznatih umetnika poput Rodina, kompozitora Franca Lista, pisca Blaska Ibaneza. Geografičar Elise Reklus je Mentonu dao ime “Biser Francuske”. Nastavak putovanja za Monako, jednu od najmanjih država na svetu, ali i grad-država sa najvećim procentom milionera koji žive u njoj. Dolazak u Monte Karlo, mesto luksuza i glamura. Slobodno se može reći da važi za glavni grad Monaka, iako ova država nema glavni grad. Monte Karlo važi za vodeću turističku destinaciju u Evropi. Nadaleko je poznat po kazinima, kockanju, luksuznim hotelima, glamuru, zbog čega ga rado posećuju i poznate i bogate ličnosti. Kompleks kazina sagrađen je krajem 19. veka, a u gradu se nalaze i opera, baletska dvorana, otmeni hoteli i klubovi. Povratak. Noćenje.

6. dan (2.maj 2023.) KAN.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.

7. dan (3.maj 2023.) KAN - MINHEN – BEOGRAD..
Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom. Let za Minhen (LH 2275) u 18.00 sati. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 19.20 sati. Let za Beograd (LH 1738) u 21.30 sati. Sletanje u Beograd u 23.00 sati.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu