Cincarska tura

više destinacija, Albanija i Grčka

već od 189€

Opis destinacije

Po prvi put na našim prostorima nalazi se u ponudi specijalno skrojeno putovanje koje će nam otkriti sve o jednom starostavnom narodu Cincarima. Posetićemo prostore koje ovaj narod vekovima naseljava. Svakako, videćemo nestvarne prizore, fantastične prirodne ambijente i čudesna kamena sela... Naš put prvo vodi preko Albanije gde ćemo posetiti stari grad Korču i svakako Moskopolje, gradić za koji se veruje da predstavlja centralno mesto Cincara. Potom nas put vodi ka Grčkoj, ka oblasti Epir i planinskoj regiji Zagori. Ova regija je smeštena nedaleko od epirske prestonice, divne Janjine, i okružena je moćnim Pindskim masivom. U Zagori vreme kao da je stalo. Kamen priča svoju priču i čini osnovu svega. A kako drugačije kada je čitava oblast sačinjena od stena. Videćemo nestvarne kamene mostove građene pre 300 – 400 godina, jedan čudesni kanjon za koji postoji svedočanstvo da je najdublji na svetu, vidikovce koji će nam nuditi poglede ka beskrajnoj lepoti, neverovatna kamena sela i divne ljude... Ovo je zaista specijalno putovanje i pravi putnici će prepoznati njegovu neverovatnost u svemu. Izvolite, pridružite nam se, čekamo vas!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
11. – 16. FEBRUAR   /   28. APRIL – 3. MAJ

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
189 €   
sniženo  
169 € 

SNIŽENA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA!

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ doručak) u hotelu sa 3* u Korči
- 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u pansionu sa 2* u oblasti Zagori
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- sve obilaske navedene u programu
- usluge profesionalnog turističkog vodiča
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara za osobe od 18-70 god.; odnosno za osobe 70+ cena iznosi 2000 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplata za jednokrevetnu sobu - 55 €
- Obavezna doplata za gradske turističke takse koja iznosi 6 € po osobi (ukupno, za sva tri noćenja)

PRIVATNI PANSION lokalne kategorizacije 3*

U Albaniji je lokacija pansiona ili u Korči ili u Moskopolju. U Grčkoj je lokacija pansiona u nekom od sela u oblasti Zagori.
1.DAN PUTOVANJA, SREDA 13. OKTOBAR     Polazak iz Novog Sada oko 18.30h i iz Beograda oko 20 časova sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja autoputem preko Niša ka administrativnom prelazu Merdare sa Kosovom i Metohijom. Nastavak putovanja preko Prištine i Prizrena ka Albaniji. Nakon obavljanja carinskih formalnosti ulazak u Albaniju u ranim jutarnjim satima...

2.DAN PUTOVANJA, ČETVRTAK 14. OKTOBAR             Jutarnja vožnja preko Tirane i Elbasana. Dolazak u KORČU u prepodnevnim satima (optimalno trajanje putovanje sa zadržavanjima na pauzama – 2 u Srbiji + 2 u Albaniji; i zadržavanjima na prelazima iznosi oko 14 sati). Po dolasku u Koruču sledi obilazak grada koji predstavlja i danas sedište pravoslavne zajednice koja je upravo u Korči podigla i najveću crkvu u Albaniji koja je posvećena Vaznesenju Hristovom. Crkva se nalazi u srcu grada koji je u vreme turske vladavine bio jedno od najznačajnijih trgovišta. Svakako treba videti i divnu Mirahori džamiju iz 15. veka. Slobodno vreme ćemo provesti u najslikovitijem delu grada koji se naziva „Pazari i Vjeter“. Turska kafa, možda i najbolje albansko pivo „Korca“, i svakako burek. Iz Korče nas put vodi ka MOSKOPOLJU, još jednom centru pravoslavlja i svakako vekovnom centru Cincara. Ovo naselje je osnovano u 14. veku i bilo je poznato pod imenom „cincarski Jerusalim“. Svojevemeno, ovo je bio najrazvijeniji trgovački grad Osmanske imperije na Balkanu i drugi grad po veličini na Balkanu. Između 16. i 18. veka u Moskopolju je izgrađeno čak 79 pravoslavnih crkvi. Do danas je nemirna vremena preživelo svega 8. Moskopolje je danas malo usnulo planinsko seoce na padinama planine Morave sa živopisnim ulicama i svojom bogatom istorijom. Smeštaj u pansion/hotel u Moskopolju ili Korči. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN PUTOVANJA, PETAK 15. OKTOBAR     Doručak. Odlazak iz smeštaja do 9h. Nastavak putovanja ka Grčkoj. Usputni obilazak magičnog grada KASTORIJA smeštenog na poluostrvu divnog istoimenog jezera. Šetnja pored jezera vas neće ostaviti ravnodušnima kao ni divna mala crkva Sv. Nikole na steni. Tu je i Zmajeva pećina... Nakon predaha i uživanja u prelepoj Kastorij, naš nas put vodi ka JANJINI i drevnom Epiru. Ovaj grad je takođe smešten na obali jednog divnog jezera. Okružen je srednjovekovnim kamenim zidinama. Lepe kaldrmisane ulice, brojni dućani, miris mora koji donose vetrovi... Zaista sjajan ugođaj. Od Janjine put nas vodi ka regiji ZAGORI. To je regija u Pindskom masivu poznata po neverovatnoj i raskošnoj prirodi. Mi ćemo se u večernjim satima smestiti u neki od malih hotela/pansiona i zanoćiti jedva čekajući naredni dan kada ćemo hoditi po Zagori.

4.DAN PUTOVANJA, SUBOTA 16. OKTOBAR Doručak i polazak u divnu avanturu koja će nas povesti do jednog od kamenih sela Zagorija, do vidikovaca odakle ćemo upijati svu lepotu predela, do kamenih lučnih mostova po kojima je regija poznata... Vikos je kanjon u Pindskim planinama, dug je oko 20 km, dubine 450 do 1600 m, a širine od 400 m do samo nekoliko metara u najužem delu. Smatra se drugim najdubljim kanjonom na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda. Potrudićemo se da ovaj dan bude zaista poseban. Vratićemo se u naš smeštaj u ranim večernjim satima. Sabiraćemo utiske ovog dana i polako utonuti u san.

5.DAN PUTOVANJA, NEDELJA 17. OKTOBAR     Doručak. Odjava iz smeštaja. Putovanje ka Albaniji. Usputna poseta „srebrnom gradu“ ĐIROKASTRA. Srednjovekovni dragulj Albanije čiju lepotu je zaštitio i UNESCO kao svetsku kulturnu baštinu. Rodni grad nekadašnjeg albanskog diktatora Envera Hodže. Svakako, najveća atrakcija grada je njegova masivna tvrđava, a najlepši deo grada čini njegov trgovački deo sa lepim starobalkanskim kućama, divnim dućanima, živopisnim ulicama. Nakon posete gradu sledi povratak ka Srbiji preko Tirane i Kosova i Metohije. Noćna vožnja.

6.DAN PUTOVANJA, PONEDELJAK 18. OKTOBAR        Povratak u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2022.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu