La Vita e Bella - Toskana

Toskana, Italija

već od 249€

Opis destinacije

„Ovo je jednostavna priča koju je teško ispričati. Kao u bajci; ima tuge. I kao svaka bajka, puna je čuda i radosti…„ Tako počinje film po kojem nazvah ovo divno putešestvije… Putovanje ka magičnoj Toskani…Čudno je to kako dođete na ideju da uradite nešto drugačije… Inspiracija je najvažnija, a kada ste inspirisani tada možete i da stvarate… Toskana je moja inspiracija, a pored nje, glavna inspiracija bila je priča o nesebičnoj ljubavi, koja je u suštini jednostavna, ali i velika… Ukoliko ste romantik, želite svojim očima da podarite malo lepote, onda je ovo putovanje za Vas! Biće mi drago da se na njemu družimo! Izabrao sam mesta koja su svakako bila inspirativna mnogima, jer takva inspiracija i nadahnutost, mogući su samo u ovom divnom toskanskom komadu zemlje! Vidici oivičeni čempresima, divni Fijezole koji je nadahnuo Crnjanskog, nestvarna Pijenca stvorena kao „idealni grad“, mistična Voltera sa ambijentima ispunjenim posebnom magijom, prelepa Kortona koja sa svog vrha gleda na doline zatalasane Toskane, divni Petrarkin Areco sa svojim pričama o Gvidu i njegovoj prinćipesi … Na kraju i usne će biti ispunjene… Ispunjene kapljicama najekskluzivnijih toskanskih vina koja se postavljaju u red najkvalitetnijih crvenih vina na svetu! Putovanje za sva čula! Očekujemo Vas!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA / HOTEL 4*
24. – 29. OKTOBAR 2023.
FIJEZOLE - KJANĆANO – PIJENCA – MONTEPULČANO - VOLTERA – KORTONA – ARECO
SJAJNE PRIČE I PRELEPE DOLINE TOSKANE! ZAŠTIĆEN PROGRAM ®

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
DOBAR HOTEL 4****
redovna cena 279 € sniženo 249 €
SNIŽENE CENE VAŽE ZA OGRANIČEN BROJ MESTA!

+PAKET IZLETA
za uplate u agenciji
umesto 90 € samo 75 €
Ova cena paketa izleta obuhvata celodnevni izlet Pijenca-Voltera, celodnevni izlet Kortona-Areco i poludnevni izlet za Montepulčano (bez posete vinskom podrumu sa predviđenom degustacijom)

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način usluživanja) u hotelu sa 4* u Kjanćano Termama
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Fijezola i Kjanćana prema programu
- usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom čitavog putovanja
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od 1200 dinara za osobe starosti 18-70 god; stariji 70+ plaćaju polisu 2400 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
- Doplata za dodatno sedište u autobusu – 120 €
- Obaveznu doplatu za gradsku taksu koja iznosi 2 € dnevno po osobi (ukupno 6 € za sva tri noćenja) – plaća se na recepciji hotela!
- Posetu istorijskom vinskom podrumu u Montepulčanu sa uključenom degustacijom vina brenda „Nobile di Montepulciano“ – 20 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta; poseta vinskom podrumu nije uključena u paket izleta)

Cene pojedinačnih fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta, ukoliko niste u agenciji uplatili ponuđeni paket:
- Pijenca – Voltera 35 €
- Kortona – Areco 30 €
- Montepulčano 25 € (bez posete vinskom podrumu i predviđenom degustacijom)
HOTEL „LE FONTI“ 4****, Kjanćano Terme https://www.grandhotellefonti.com/ ili sličan

Hotel se nalazi na oko 1 km od banjskih termi i oko 1,5 km od starog grada. u neposrednoj blizini hotela nalazi se nekoliko restorana. Hotel odgovara kategoriji 3* suprime, ali je u svojoj kategoriji jedan od boljih hotela u banji. Sadrži lobi sa dnevnim boravkom, restoran za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, WiFi konekciju u javnim delovima hotela (slaba i često ne radi)... Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV Cab., telefon, centralni grejno-aklimatizacioni sistem... Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.
1. dan (utorak 24. oktobar) Polazak iz Novog Sada (Žel.stanica) i Beograda (Sava centar) u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (sreda 25. oktobar)   Jutarnja vožnja preko oblasti Furlanija, Veneto, Emilija ka Toskani... Odlazak u idiličnu varošicu FIJEZOLE, smeštenu na obroncima Apenina sa sjajnim pogledima na magičnu Firencu. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz šetnju i slobodno vreme (max 1,5 sat). Nastavak putovanja ka jugu Toskane i banjskog centra KJANĆANO TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima (oko 16h). Odmor. Orijentaciona šetnja sa vodičem do starog grada KJANĆANA. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (četvrtak 26. oktobar)   Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Toskane… Polazak na izlet u 9h. Poseta malom živopisnom gradu PIJENCA smeštenom na vrhu jednog toskanskog brdašca u sred najlepše toskanske doline Orčija. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Pija II sa prelepom Katedralom, Korzo Roselino – glavna trgovačka zona grada, palata Pikolomini – nekadašnja rezidencija pape Pija II, palata Amanati... Slobodno vreme do 13h. Nastavak putovanja ka Volteri preko živopisnih dolina Orčija i Elza. Dolazak u VOLTERU oko 15h. Kraći obilazak grada: katedrala Vaznesenja Presvete Bogorodice iz 12. veka, palata Publiko – sedište uprave, palata Priori, Rimski teatar… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

4. dan (petak 27. oktobar) Doručak. Polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u prelepi mali gradić KORTONU. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Republike – srce grada, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali, trg Sinjoreli, Teatar Sinjoreli, Duomo,… Slobodno vreme do 13.30h za individualne aktivnosti. Kraće putovanje do ARECA, jednog od najlepših toskanskih gradova. Obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca i koji je poslužio kao scenografija za čuveni film „La Vita e Bella“, Lođa Bratstva, Duomo – sjajna katedrala posvećena Sv. Donatu, crkva Sv. Franje sa čuvenom freskom Pjera dela Frančeske („Legenda o časnom krstu“; individualna poseta), Petrarkina kuća – mesto gde je rođen jedan od najvećih italijanskih pesnika Frančesko Petrarka (priča o pesniku i njegovoj Lauri uz neizbežne stihove),... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Areca u 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

5. dan (subota 28. oktobar)   Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme, ili fakultativni odlazak do divnog vinskog grada MONTEPULČANO, svetski poznatog po sjajnom vinu „Nobile di Montepulciano“. Kraća šetnja do glavnog gradskog trga „Piazza Grande“ i slobodno vreme. Fakultativna poseta jednom od vinskih podruma smeštenih ispod grada u steni. Nestvaran ambijent i čudesna priča uz naravno degustaciju plemićkog vina „Nobile“. Polazak ka Srbiji u 15h. Putovanje preko Firence, Bolonje, Venecije... Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. dan (nedelja 29. oktobar) Dolazak u Novi Sad/Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja.

– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu