Njujork

Njujork, SAD

već od 1399€

Opis destinacije

“New York, New York’’, inspiracija, fascinantna šarmantnost, velika svetla, betonska dzungla u kojoj se prave snovi, koketan, beskrajno privlačan, od svog nastanka, pa sve do danas. Bilo da su u pitanju naša sećanja iz filmova uz koje smo odrasli, sve ono što nam se manje vise nametalo, NY ne možemo zameriti. Upravo sve ono što smo do posete NY mogli da vidimo i istražimo, oblakodere sa Menhetna, zavodljiv izlog Tyffany and co., žuti taksi, koji nonšalantno prelazi preko kanalizacije iz koje kulja dim, Central park u kom su mnogi umetnici našli svoju inspiraciju, gde I danas možete da se provozate kočijama. Bilo koje godišnje doba da je u pitanju, nikada nije izgubio svoje zaljubljenike I pored njih uvek dolaze novi doseljenici I turisti. Država, grad, ostrvo, velika jabuka, posebna od svih, izdvojeno, samouvereno, dostojanstveno stoji na svom mestu, raširenih ruku pozivajući sve nas da napišemo novu knjigu, kompoziciju, pesmu, vidimo nove boje, osetimo nove mirise, vidimo nova lica u milionskom broju, upoznamo dobre prilike, osetimo nonšalantnost u vazduhu koja nas nosi svakim korakom po mekom betonu, ili ipak, ne manje bitno, upotpunimo foto album sa svetskim znamenitostima, dragocenim trenutcima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
9 dana (7 noćenja) – avionom
POLAZAK: 22 oktobar 2022. POVRATAK: 30. oktobar 2022.

Cena putovanja sa uračunatim aerodromskim taksama i neophodnim troškovima: 1399 €

U CENU ARANZMANA JE URAČUNATO(svi neophodni troskovi po osobi): prevoz avionom na relaciji Beograd–NjujorkBeograd, transfer aerodrom – hotel - aerodrom, avionske i aerodromske takse u Beogradu i Njujorku (oko 81 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), smeštaj u hotelu sa 4* po lokalnoj kategorizaciji u stogom centru Menhetna, na bazi noćenja, razgledanje grada prema programu, usluge vodiča na putu i tokom celog boravka, troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANZMANA NIJE URAČUNATO: gradska komunalna i boravišna taksa u Njujorku (15 € po osobi i danu), napojnice koje su obavezne u hotelu i tokom svih transfera i razgledanja (oko 35 € za ceo boravak), fakultativni programi i izleti, troškovi pribavljanja turističke vize (oko150 €) koju putnici sami pribavljaju uz asistenciju Agencije, medjunarodno zdrastveno osiguranje, troškovi PCR testa ukoliko bude bio potreban za ulazak i izlazak iz Amerike kao i svi ostali troškovi koji nisu navedeni u ceni putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI
- „Manhattan Krstarenje ”. Cena - 57 evra. (U cenu je uključeno: karte za krstarenje i usluge vodiča).
- „Statua Slobode i ostrvo Elis”. Cena - 40 evra. (U cenu je uključeno: karte za metro u jednom pravcu do Bateri Parka, karte za krstarenje, obilazak ostrva Elis i ostrva na kome se nalazi Statua Slobode kao i usluge vodiča).
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da se izvedu uz korigovanje cene). 

Smeštaj je obezbeđen u hotelu „Edison”, 28 West 47th Street, New York, NY 10036. www.edisonhotelnyc.com
Hotel sa 4*, koji se nalazi na idealnoj lokacija u strogom centra Menhetna. 
1. dan (22. oktobar 2022.) BEOGRAD – NJUJORK.
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.15 sati. Let za Njujork (JU 500) u 13.15 sati. Sletanje na aerodrom „John F. Kennedy” u Njujorku u 17.15 .Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (23. oktobar 2022.) NJUJORK.
Polazak na turu obilaska grada u trajanju od 5 sati, koji se prvobitno zvao Novi Amsterdam, a 1664. godine Englezi su mu dali ime Njujork (Novi Jork) u čast vojvode od Jorka. Njujork je bio engleska kolonija, dok nije stekao nezavisnost, 4. jula 1776. Njujork je jedan od najvećih gradova sveta, i sedište je velikih muzeja, galerija, međunarodnih korporacija i berzi. Grad je i sedište svih međunarodnih ambasada pri Ujedinjenim nacijama, čije se sedište takođe nalazi u Njujorku. Njujork je najgušće naseljeni među većim gradovima u SAD. Blizu 800 jezika je u upotrebi, što ga svrstava na prvo mesto među gradovima sveta po jezičkoj raznovrsnosti. Prema procenama iz 2012. godine na širem gradskom području živi približno 19,8 miliona stanovnika. Današnji simboli Njujorka su: Vol strit (za zaštitu kolonije izgrađen je na južnom rubu obrambeni zid koji je kasnije porušen, ali je ostavio trag u imenu ulice koja danas prolazi tim mestom – Wall Street), Kip slobode (poklon Francuske, podignut je 1886), Bruklinski most (koji spada u najveće i najduže mostove sveta i spaja Menhetn i Bruklin), Empajer stejt bilding, Krajsler zgrada itd. Tu je bio i Svetski trgovinski centar, koji je srušen 11. septembra 2001. u terorističkom napadu. Poznata mesta su i Peta avenija, Tajms skver, Central park, Metropoliten muzej i Brodvej (bulevar koji se proteže od juga do severa Menhetna, a u čijem centralnom delu – Midtown se nalaze mnoga pozorišta). Slobodno poslepodne. Noćenje.

3. dan (24. oktobar 2022.) NJUJORK.
Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.

4. dan (25. oktobar 2022.) NJUJORK.
Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta: Manhattan Krstarenje: Krstarenje oko Menhetna u trajanju od 2,5-3h u opuštenoj atmosferi. Upoznaćete obalni deo celog Menhetna, tri reke, sedam glavnih mostova, i preko 25 svetski poznatih odredišta. Menhetn se često označava kao ekonomski i kulturni centar Sjedinjenih država. Ostrvo i gradska oblast Njujorka, okružen je rekama Hadson i Ist. Noćenje.

5. dan (26. oktobar 2022.) NJUJORK.
Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta: Statua Slobode i ostrvo Elis. Odlazak metroom do Bateri Parka, ukrcavanje na trajekt, obilazak ostrva Ellis gde se nalazi Nacionalni muzej migracije, odlazak do ostrva gde se nalazi Statua slobode - spomenik poznat i pod nazivom Sloboda osvetljava svet . Vremenom je kip postao simbol Amerike. Povratak trajektom do Bateri Parka. Poslepodne slobodno: preporučujemo obilazak jednog od simbola grada – Empire State Building-a. Noćenje.

6. dan (27. oktobar 2022.) NJUJORK.
Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.

7. dan (28. oktobar 2022.) NJUJORK.
Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.

8. dan (29. oktobar 2022.) NJUJORK – BEOGRAD.
Slobodno vreme. Sobe treba napustiti do 10 sati. Transfer u zakazano vreme do aerodrom. Let za Beograd (JU 501) u 19.55 sati ( obrok u avionu).

9. dan (30. oktobar 2022.) BEOGRAD.
Sletanje na aerodrom u Beogradu u 09.45 sati.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Video

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu