Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Napomene
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja
Ohrid - "Biser Severne Makedonije"
1 noćenje sa doručkom

Termini putovanja:Polazak iz:CENA:
30.06.-02.07. 2023.Čačak/G.Milanovac/Kraljevo/Kragujevac59€
Vila Art sa doručkom
(od centa grada 15 min)
(noćenje sa doručkom)59€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja, 
Način plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre putovanja (ili na 2 rate čekovima)

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (A/C,DVD)
- smeštaj u vilama i apartmanima (lokalne kategorizacije 3*) u Ohridu na bazi 1 noćenja sa doručkom u vili Art (kontinentalno posluženje),
- smeštaj u sobama/apartmanima 1/2, 1/3, 1/4
- obilazak Ohrida i razgledanja prema programu uz pratnju lokalnog vodiča 
- pratioca grupe ispred agencije i organizacione troškove

Aranžman ne obuhvata:
- individualne troškove putnika i putno zdravstveno osiguranje 
- fakultatine izlete u ponudi u programu putovanja (minimum za ralizaciju 25 putnika po izletu):
- Vožnja brodom po Ohridskom jezeru-10 € (vožnja oko 1h uz tumčenje kapetana broda)
- Manastir Sv. Naum - izvori Crnog Drima-10 € (obuhvata vožnja autobusom, vodiča i ulaznice za manastir)

- Doplata za 1/1 sobu 10€, popust -10€ za decu do 10 god.

1. Dan (16.6. petak)
ČAČAK-OHRID
Polazak iz Čačka u večernjim satima oko 22h, noćna vožnja preko Niša i Makedonije sa usputnom pauzom zbog odmora i graničnih formalnosti. 

2. Dan (17.6. subota)  
BILJANINI IZVORI - OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Poseta Biljaninim izvorima, razgledanje najpoznatijeg i najopevanijeg simbola grada. O ovom dragulju prirode govori čuvena pesma ,,Biljana platno beleše". Nakon kraćeg predaha sledi pešački obilazak starog grada Ohrida u pratnji lokalnog vodiča (obilazak traje oko 2.5h): Spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, panoramsko razgledanje crkava (Sveta Sofija, Sveti Jovan Kaneo iz 13. veka), panoramski razgled tvrđave cara Samuila iz 10. veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, Rimski teatar.... (NAPOMENA: za crkve I tvrđavu se plaćaju ulaznice na licu mesta, ukoliko putnici žele u svoje slobodno vreme mogu ulaziti u pomenute objekte).
Nakon obilaska smeštaj u vile i apartmane. U popodnevnim satima fakultativni odlazak na plovidbu brodom Ohridskim jezerom gde ćete uživati u pogledu na Ohrid i okolinu. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan (18.6. nedelja)   
Fakultativno izlet MANASTIR SVETI NAUM
Doručak. Slobodno vreme u Ohridu za individualne aktivnosti do popodnevnih sati ili fakultativni obilazak manastira Sv. Naum. Vožnja autobusom (oko 45 min) do manastirskog kompleksa. Manastir je lociran na najlepšem delu Ohridskog jezera, neposredno uz granicu sa Albanijom na izvoru reke Crnog Drima. Gradnja manastira je završena 900. godine a 910. godine je u njemu sahranjen Sv. Naum. Nakon razgledanja manastira i izvora Crnog Drima povratak u Ohrid. Kraće slobodno vreme u gradu za predah, ručak I kupovinu suvenira. Okupljanje grupe u popodnevnim satima oko 15h polazak za Srbiju. Noćna vožnja i dolazak u Čačak u kasnim satima posle ponoći (oko 2:00h).

Za realizaciju programa minimum 40  putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br.32/23 od 19.5.2023.

Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Licenca ministarstva turizma OTP B 3/23. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.


(VILE I APARTMANI SA KOJIMA SARAĐUJEMO, Tačno ime vile biće poznato 3 dana pre putovanja):

Vila ART apartmani - https://planetofhotels.com/sr/severna-makedonija/ohrid/art-bb lokacija širi centar grada na glavnom bulevaru Turisticka. Udaljenost od jezera 5-7min, a od glavnog trga grada Ohrida 15 min laganog hoda. Opis: Vila raspolaze sa dvokrevetnim I trokrevetnim sobama (cetvorokrevetna soba na upit). Sobe su na prvom I drugom spratu, dostupne liftom. U sklopu vile je I restoran za dorucak za goste vile. Svaka soba je sa kupatilom, televizorom sa kablovskom televizijom, mini friziderom I besplatni WI-FI dostupan.

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja, 
- Način plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre putovanja (ili na 2 rate čekovima)

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu