Prag

Prag, Češka

već od 149€

Opis destinacije

„Zlatni grad” i „Grad stotinu tornjeva”, grad u kome ćete uživati dok šetate njegovim živopisnim uličicama, osetiti njegov gotički duh, prošetati pored Vltave i oduševiti se brojnim mogućnostima koje Vam pruža! Prag predstavlja unikatnu kolekciju istorijskih spomenika nastalih kroz njegovu dugu i slavnu prošlost. Zamkovi, crkve, palate, kule i mostovi Vas kao u bajci vraćaju u slavnu prošlost grada. Predah od razgledanja potražite u nekom od brojnih restorana ili tradicionalnih čeških pivnica u kojima je neizostavno probati neko od čuvenih čeških piva. Kroz istoriju Prag je doživeo i velike uspone i strašne padove, ali iz svega je izašao lepši i sa ponosom Vas poziva da doživite njegovu bajku.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PRAG sa obilascima
fakultativno: DREZDEN, KARLOVE VARI, KRSTARENJE VLTAVOM
3 noćenja / 6 dana / autobusom

Mesto polaskaTerminPaket aranzman po osobi
Beograd
08.11. – 13.11.2023.
149€
Nis159€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje)
- razgledanje Praga u pratnji vodiča
- usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- putno zdravstveno osiguranje PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI
- individualne troškove – nepomenute usluge
- fakultativne izlete
- gradsku komunalnu taksu 2.50e po osobi po noći (plaća se na recepciji)

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju) 
- KRSTARENJE VLTAVOM 20 evra / 15 evra (deca do 12 godina)
- IZLET U KARLOVE VARI 30 evra / 25 evra (deca do 12 godina)
- VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU 30 evra / 25 evra (deca do 12 godina)
- IZLET DO DREZDENA 35 evra / 25 evra (deca do 12 godina)

Napomene vezane za izlete
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... 
- Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. 
- Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. 
- Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

1. DAN, 08.11. NIŠ, BEOGRAD, NOVI SAD
Polazak iz Niša oko 14h sa dogovorenog mesta, iz  Beograda oko 18h, Iz Novog Sada oko 19h sa parkinga kod Lokomotive ( tacno vreme bice poznato 24h pre planiranog datuma putovanja ). Noćna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Slovačku i Češku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, 09.11. PRAG 
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima, panoramsko upoznavanje grada: Hradčani - Praški dvorac, Katedrala Svetog Vita, bazilika Svetog Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Predsednička palata mala strana, Karlov most, Stari trg, gradska većnica, crkva svete Marije od Tina, Vaclavske namesti, Strahovski manastir, Loreta, Biskupski dvorac, Nerudava ulica, Pariska ulica, Obecni dum... Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Noćenje. 

3. DAN, 10.11. PRAG – DREZDEN (fakultativno) 
Doručak. Slobodno vreme za samostalno razgledanje grada. Mogućnost fakultativnog celodnevnog izlet u Drezden, grad sa mnogo zdanja u barkonom stilu: Palata Cvinger (u kojoj se nalazi više muzeja), protestantska Bogorodičina crkva, Opera Zemper, rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (državni muzej), palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), Avgustov most... Slobodno vreme. Povratak u Prag. Noćenje.

4. DAN, 11.11. PRAG – KARLOVE VARI (fakultativno) – VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatiju banju srednje Evrope sa prelepim građevinama i odmaralište čuvenih pisaca, političara i pesnika. Povratak u Prag. Uveče mogućnost fakultativnog odlazak u nacionalni restoran na večeru. Noćenje.

5. DAN, 12.11. PRAG – KRSTARENJE VLTAVOM (fakultativno) 
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodan dan za individualno razgledanje, posetu brojnih muzeja ili šoping. Popodne, fakultativno – izlet poslastica - obilazak Praga sa Vltave, otmena atmosfera grada na brodiću uz muziku Smetane, kafu i bliski susret sa praškim mostovima. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Putovanje kroz Češku, Slovačku, Mađarsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

6. DAN, 13.11. NOVI SAD, BEOGRAD, NIS
Dolazak u Novi Sad I  Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.


- 30% akontacije prilikom rezervacije (sklapanja ugovora),ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja;

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

- čekovima građana

CLC

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu